logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Lathundar och annan hjälp

Lathund_stor.jpg

Här ligger länkar som tar dig till våra leverantörers hjälpprogram, samlade så att du enkelt ska hitta rätt direkt. Varje leverantör har program för sina specifika produkter. Därför har vi valt att lägga länkarna under respektive leverantörsnamn. 

XL-BYGG

Takbesiktning: Här är en checklista framtagen av XL-BYGG. Checklistan hjälper dig att göra ett proffsigt takbesiktningsarbete ute hos kund.

BOA

Handbok för golvspånskivor. Ett utmärkt hjälpmedel för byggare och projektörer. Här hittar du bra hjälp vid montering och alla nödvändiga fakta samlat på ett ställe.

Rätt skivor till bygget?

Board är perfekt för vägg- och takbeklädnan inomhus.

Bänkskivor är bäst för kök och arbetsbänkar inomhus.

Fibercementskivor passar för utvändig beklädnad.

Fibergips är perfekt som underlag bakom kakel.

Hobbyskivor är lämpliga för möbler, hyllor, inredningssnickerier och fönsterbrädor.

Hyllplan och garderobshyllor fungerar bra inomhus eller i förråd.

MDF är väl lämpad för inredningssnickerier.

OSB är perfekt för väggbeklädnad.

Plywood är kanon för vägg-, tak- och golvkonstruktioner.

Spånskivor är kanon som undergolv.

Våtrumsskivor är kanon för badrum, våtutrymmen och kök. Här finns även en 10 minuters instruktionsfilm för Fibo-Trespo våtrumsskivor.

DAY-SYSTEM

Översättningstabell för färg finns här. I den ser du t ex att Alcros B-Milltex eller Beckers Webetonex motsvarar våran DAY-Systems Yunik Takfärg 3. Tabellen innehåller dock inte de nyaste färgerna.

Finja

Hjälp med dina frågor? För sina produkter har Finja samlat ihop 1000 st frågor & svar. Finja har även samlat en del tips & idéer inom områden som inomhus, trädgård & byggnader samt lite inspirerande läsning.

GELIA

För el-arbeten som t ex fasta elinstallationer, byten av strömbrytare och dimmer, byte av ojordade mot jordade uttag, installation av golvvärme och värmekabel samt kamelläggning i mark, krävs el-behörighet. För mindre elarbeten finns här PDF-Guider för el.

Hitachi Power Tools

Lathund för att räkna ut daglig max exponering för vibrationer. Allt du behöver är vibrationens styrka (nivå) och exponeringstid. 

SP Fönster / Svenska  Fönster

Det är mycket att tänka på när kunden ska välja fönster. Ta här del av fönsterkunskap så får du hjälp med att reda ut begreppen för kunden.

TJB

Monteringsfilmer för Takfot och Kombinock.

Trägudien

Träguiden, en riktigt bra webbsida där du hittar mycket nyttig information gällande träbyggande. 

Trärådshuset

Trärådshuset är en interaktiv sajt som visar både översiktligt och i detalj hur ett trähus konstrueras. Nu har Svenskt Trä lanserat en ny designdel i Trärådhuset som hjälper användaren att testa olika utföranden både utvändigt och invändigt. I designverktyget finns även inköpslistor för att underlätta för användaren i samband med inköp av materialet.

Weber

Med Webers app i telefonen har du alltid aktuell produktinformaton nära till hands.

Projektpärm för golvprojekt, PDF-generator som samlar ihop alla golvkoncept- och produktdokument i projektet till en pdf.

Objektspärm för fasadprojekt, PDF-generator som samlar ihop alla fasadsystem- och produktdokument i projektet till en pdf.

För plattsättning/tätskikt, finns åtgångstabeller för Webers fästmassor, fogmassor och primers.