logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Branddörrar - XL-BYGG Norrby Trä Borås

Filter

LÄS MER
En branddörr också kallad massivdörr ger förstärkt persons- och lokalskydd i bland annat skolor, sjukhus, varuhus, restauranger, nöjeslokaler, lagerlokaler och andra miljöer där människor vistas, och där brand och rökutveckling kan få allvarliga effekter. En värdefull gardering och ett sätt att vinna tid om olyckan är framme.

I offentliga miljöer är brandskyddet inte valbart utan ett, av myndigheterna, fastställt krav omgärdat av skyddsföreskrifter. Branddörren är ofta en väsentlig del av byggnadens skalskydd. För att begränsa brandeffekter ska dörrar och andra genomföringar uppfylla samma höga säkerhetskrav som den brandcellsgräns - vägg, tak, golv - de monterats i. 

Brandklassade massivdörrar

Brandklassade massivdörrar är en typ av massivdörrar som används till exempelvis lagerlokaler, skolor, sjukhus, trapphus och andra utrymmen med krav på slitstyrka, tålighet och brandhämmande egenskaper. Massivdörrarna erbjuds i en mängd olika utföranden och ofta i kombination med olika säkerhetsegenskaper. Tillsammans med vår huvudleverantör Swedoor erbjuder vi brandklassade massivdörrar i klasserna E30, EI30, E60 och EI60. Dessa dörrar kan även kombineras med andra egenskaper som exempelvis ljudklass eller inbrottsklass. Givetvis finns även olika glasade dörrar, pardörrar, pendeldörrar, rotationsdörrar, klämfria dörrar m.m i vårt sortiment.

Produktegenskaper

Design

Släta dörrar, spårfråsta dörrar, spegelfrästa dörrar, dekorpålimmade dörrar, dörrar med mönsterlagt fanér.

Yta

Dörrarna erbjuds fanérade, i målat utförande eller laminatbeklädda. De målade dörrarna kan beställas i de flesta färger enligt färgskalorna RAL och NCS.

Mått

Dörrarna erbjuds i många olika storlekar. Om något trots allt skulle saknas till ett specifikt projekt, försöker vi självklart finna en lösning för just dina behov.

Glas

Dörrarna erbjuds med en rad olika glasöppningar och glastyper.

Enkeldörr/Pardörr

Dörrarna erbjuds både som enkel- och pardörrar.


Monterat & klart

Du vet väl att vi erbjuder dörrbyte helt Monterat & Klart? För dig som inte vill, kan eller har tid finns vår helhetslösning - Monterat & Klart. Med hjälp av lokala hantverkare som vi jobbar med på orten utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura. Konceptet gäller både för dörrar, fönster, tak och golv.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack