logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Takmaterial

Räkna på åtgång av takmaterial & tillbehör

Tak_864x400px_mobiler.png

Nedan har du länkar till våra avtalsleverantörer som tillhandahåller produkter för taket. Bra hjälmedel vid beräkning av materialåtgång, teknisk dokumentation etc.

Gör det enkelt, räkna ut vinklar, nockhöjd och takfall med hjälp av detta beräkningsverktyg.

BENDERS

Takberäkningsprogram som räknar ut hur många pannor du behöver till taket.

Dokumentation av monteringsanvisningar, produktblad, bygginstruktioner, garantibevis, etc.  

Inspirationsprogram dit du kan vägleda konsumenten vad gäller typ av takpanna.

ISOLA PLATON

Takberäkningsprogram för Isola Powertekk och takshingel.

LINDAB

Takspecifiktation där du kan fylla i beräkningsunderlag för beställning eller offert av Lindabs takprodukter.

Taksäkerhetsguide med hjälp av Lindabs konfigurator för säkerhetsprodukter kan du enkelt skapa en specifikation över vilka produkter du ska ha.

Byggteknik ger dig ritningar på både detaljer som profiler, referensobjekt och information om konstruktioner som uppfyller ljud- och brandkrav. För att kunnda ladda ned, krävs dock först en medlemsregistrering.

Takavvattningsguide är en interaktiv guide för takavvattning för att välja färg och beräkna materialåtgång.

MATAKI

Mataki Snickarapp hjälper dig att montera tätt och rätt. Appen erbjuder produktinformation, monteringsfilmer, nyheter och alla Matakis garantier bl.a. Appen (hemsidan) laddas enkelt ner på mobilens skärm, är mobilanpassad. Du som utbildar dig erbjuds marknadens bästa garantier och du når dem via appen.

Garantier Mataki erbjuder produktgaranti på, vilket är merparten av sina underlagsprodukter. 

Utbildning för att ha rätt att erbjuda dina kunder en vattentät garanti med produkten Mataki MB 380 (Solution Tak-utbildning) och auktorisation att montera våra material och garantier via Tätskiktsgarantier krävs utbildning i systemen.

Dokumentation CAD-ritningar och projekteringsmaterial, produktdatablad, byggvarudeklarationer etc.

Snabbguide visar vilka underlagsprodukter som rekommenderas under olika ytskick, tak och lutningar. Grönt ljus=bästa produkt för ändamålet, Gult ljus= bra under vissa förutsättningar, rött ljus= ej att rekommendera.

MONIER

Takberäknare Pro gör det enklare att räkna på takpannor och det som hör till när du ska bygga tak. För att få tillgång till takberäknarprogrammet krävs inloggningsuppgifter, som du enkelt får genom att lägga ett mejl till takinfo@monier.com

Taksäkerhetsberäknare där du på ett enkelt sätt kan räkna på taksäkerheten med alla nödvändiga delar som hör till. Efter inmatningen får du ett underlag på samtliga artiklar, vilket kan skrivas ut i PDF-format alternativt sparas som en beräkningsfil för eventuella framtida justeringar. 

Teknisk dokumentation där du hittar produktdatablad, byggvarudeklarationer etc.

 TJB

Monteringsfilmer för Takfot och Kombinock.

Övrigt

Checklista vid takbesiktning, bra protokoll att ha med sig ut till kund vid besiktning av tak.

 

 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack