logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Vindskydd - XL-BYGG Norrby Trä Borås

Filter

LÄS MER
Våra produkter är godkända och uppfyller stränga krav. Här ingår åldringsbeständig byggfolie avsedd som luft- och ångspärr i ytterväggar, tak och golv samt vindskydd som används för ytterväggskonstruktioner.

Byggfolie 

För att undvika fuktupptagning i ytterväggarna behövs byggfolie som fästs på den invändiga varma sidan. Framträdande för åldersbeständig byggfolie är att den behandlas så att den garanterar spänst, funktion och att den även har lång livslängd . Produkterna är lufttäta och har så hög densitet att den stoppar fukt i ångfasen, annars tränger fuktig luft ut i ytterväggarna och kondens bildas. Byggfolie är därför också viktigt för att hålla värmen kvar i bostaden. Eftersom byggfolie är lufttätt är det väldigt viktigt att det den monteras korrekt och med rätt tätning mot byggnadskonstruktionen. Plasten tejpar med skarvtejp eller tätningstejp. Vi rekommenderar en luft- och ångspärr på insidan för att undvika onödiga energiförluster och fuktproblem. Det är viktigt att tänka på att vid installation av varma miljöer (te.x bastu) måste en särskild värmetålig bastufolie användas. 

Vindskydd

Grundläggande för våra produkter är att de vindtätar byggandens utsida och förhindrar genomblåsning av den termiska isoleringen. Produkterna har hög vind- och vattentäthet, vilket ger ett bra skydd under byggtiden och förhindrar problem innan fasadmaterialet kommer på plats. Vi rekommenderar Matakis vindskydd som är diffusionsöppna och ventilerar ut ev. byggfukt.

 

 

 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack