logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Regnvattensystem

Till sortimentet

LÄS MER

Takplåt - XL-BYGG Norrby Trä Borås

Filter

LÄS MER
Med plåtprofilernas utomordentliga egenskaper har plåttaken intagit en ledande ställning på de mest utsatta delarna av taken. Hur utsatt är ditt tak? Hos oss hittar du mängder av plåttak och tillbehör för olika behov.

Takplåt 

Det finns ett antal takplåtsprofiler att välja på som fungerar på alla typer av byggnader och taklutningar och som ger stor valfrihet. Rätt monterad plåt har bra egenskaper för att klara tufft väder och vindar. Plåtpannor är styva och väger inte så mycket. I kombination med att det finns profillängder på upp till 6 meter, blir läggningen enkel och går snabbt. Priset på plåtpannor är också fördelaktigt.

Plåt ger enklare montering tack vare låg vikt

Det är lätt att frakta och hantera plåten till ett plåttak eftersom det har förhållandevis låg vikt, speciellt i jämförelse med tegel- och betongpannor. Plåttaket går snabbt att lägga eftersom det är få skarvar.

Kanske passar ett plåttak allra bäst för ditt hus. Det finns i flera olika färger och profiler. Du kan välja mellan trapetsplåt, bandtaks- och takpanneprofiler. Och den låga vikten – cirka fem kilo per kvadratmeter innebär flera fördelar. Det blir billigare att frakta och är enkelt att lägga. Ett plåttak har också mycket lång livslängd och är underhållsfritt i cirka 25 år. 

Plåttak – inte bara röda eller svarta

Visst är ett rött plåttak snyggt. Men det är också ett svart. Och ett grönt, blått eller gult! Faktum är att det finns en uppsjö kulörer att välja bland. Både för dig som är lite försiktig i ditt uttryckssätt och för dig som är riktigt modig när det kommer till färgvalet. Observera att alla kulörer inte finns för alla plåtprofiler.

nyhetsbild_863_200_takplåt_färgskala.png

Exempel på olika plåttak

nyhetsbild_863_200_takplåt_produkter.png 

Torekov

Ett romantiskt tak med böljande utseende. Torekov väljer du om du vill lyfta fram ditt tak och skapa ett levande utseende.Torekov uttrycker på håll den svenska traditionella enkupiga pannan. 

Båstad

Enligt många det häftigaste taket på marknaden idag. Båstad väljer du om du söker ett klassiskt vackert plåttak med rena linjer i kombination med modern byggteknik. Det bandplåtsliknande utseendet lämpar sig lika väl för moderna arkitektritade hus som för enklare tillbyggnader och renoveringar. SRP 25 används till alla typer av lutande tak ner till 12º lutnin

Förslöv

Ett av Sveriges mest lagda tak. Uppskattas av såväl lantbrukare som sommarstuge­ägare för sin enkelhet och funktion. En liksidig profil som passar såväl tak som vägg. Vid läggning på tak är minsta taklutning 14 grader.

Grevie

Det funktionella taket som passar alla. Är ett bra alternativ för dig som söker en takprofil med samma funktion som mer kända Förslöv. Minsta rekommenderade taklutning är 14 grader. 

Glimminge

Ett annorlunda tak för dig som vågar sticka ut. Sinusprofilen används vanligtvis som väggprofil där den ger ett väldigt modernt intryck, men kan även med fördel läggas på ett tak. Lägsta rekommenderade taklutning är 14 grader.

Norrviken

Det diskreta och stilrena taket. Norrviken väljer du om du vill ha en lägre vågprofil än Torekov.

Tillbehör

Till plåttak finns ett antal tillbehör som fågelband, fågelpiggar, gallerskydd, glidskydd, snökrok, takfot, takfotsgaller, taknock, taksteg, takstege, taktvätt, tätningsband, ventilationsprodukter med mera.


Monterat & Klart

För dig som inte vill, kan eller har tid erbjuder vi konceptet Monterat & Klart. Behöver du nya dörrar, fönster, ett nytt tak eller golv så kontaktar du bara oss på XL-BYGG. Med hjälp av hantverkare som vi jobbar med på din ort utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura. 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack