logotyp
XL-BYGG Norrby Trä Borås

Trä

Bra interaktiva program för trä & träkonstruktioner

Tra_864x400px_mobiler.png

Virkesåtgång, dimensionering, kvaliteér etc. Ta del av de hjälpmedel som finns, mycket tid att spara.

SVENSKT TRÄ

Beräkna belastning och utformning av ditt virke.  Med hjälp av Svenskt Trä Dimensioneringsprogram kan du snabbt och enkelt beräkna och skriva ut ett dimensioneringsresultat (Byggbeskrivning) till det bygge du planerar. Ta med dig dimensioneringsresultatet till din närmaste XL-BYGG butik så hjälper de dig med allt du behöver för ditt projekt. 

Träguiden där du hittar mycket nyttig information gällande träbyggande. 

Trärådshuset visar både översiktligt och i detalj hur ett trähus konstrueras. Nu har Svenskt Trä lanserat en ny designdel i Trärådhuset som hjälper dig att testa olika utföranden både utvändigt och invändigt. I designverktyget finns även inköpslistor för att underlätta vid inköp av materialet.

Hantera virket rätt ger information om hur virket ska hanteras på byggarbetsplatsen. Trä har god beständighet-förutsatt att det hanteras rätt ändä tills det är inbyggt i konstruktionen. På väg till inbyggnad måste det bland annat skyddas mot nederbörd, strålning, smuts och markfukt.

MOELVEN TÖREBODA

Lagerbalksprogrammet ger dig möjlighet att ta fram dimensioner på limträ för ett antal vanligt förekommande konstruktionslösningar. Klicka på menyvalen eller på cirklarna på bilden som länken går till, för balk-info.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack